Samsung Galaxy S10: Een tien met een griffel!

De Samsung Galaxy S10 is een nieuwe telg in de Samsungfamilie en volgt logischerwijs de Samsung Galaxy S9 op. Waar de Samsung Galaxy S9 nog weinig verbeteringen en upgrades bevatte, is deze nieuwe telefoon voorzien van allerlei nieuwe features. In dit artikel gaan we deze nieuwe telefoon dan ook eens goed onder de loep nemen.

Camera’s van topkwaliteit

Zoals we inmiddels wel van Samsung gewend zijn, zijn de camera’s van de Samsung Galaxy S10 van topkwaliteit. Met haar drie camera’s op de achtergrond en de enkele camera aan de voorkant kunnen er foto’s gemaakt worden voor vrijwel elke situatie. De camera’s op de achterkant hebben namelijk verschillende functies. Eén camera, de telelens, is speciaal gemaakt om ver in te kunnen zoemen zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit van de foto’s. De tweede camera is voorzien van een groothoeklens, waardoor het een stuk eenvoudiger is om groepsfoto’s of landschapsfoto’s te maken. De derde camera is een ‘standaard’ camera. Alle drie de camera’s hebben minimaal 12 megapixel, waardoor de foto’s van hoge kwaliteit zijn.

Uitstekende hardware

Met de opslagruimte van Samsung toestellen is over het algemeen al niks mis, maar Samsung geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen 128GB en 512GB. Vooral de 512GB is te vergelijken met een middenklasse laptop. Daarnaast heeft Samsung een grotere en krachtigere accu gebruikt voor de Samsung Galaxy S10. De accucapaciteit van de S10 is namelijk vergroot met bijna 15%. Een ander voordeel is dat de accu tevens sneller wordt opgeladen. Wat daarbij nog eens extra opvalt, is dat het draadloos laden sterk is verbeterd. Volgens Samsung zelf gaat het draadloos laden van de S10 ruim een derde keer sneller dan bij zijn voorganger, de S9.

Gezichtsherkenning

Ook heeft Samsung verbeterde gezichtsherkenning toegevoegd. Aangezien de irisscanner niet volkomen vlekkeloos verliep, de irisscanner vertoonde kuren indien er sprake was van weinig licht en de telefoon niet helemaal recht voor het gezicht werd gehouden, heeft Samsung de gezichtsherkenning toegevoegd. Hiervoor wordt de camera gebruikt die op de voorkant van het toestel zit. Vindt u deze manier van ontgrendelen nou niet ideaal, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de vingerafdrukscanner. Deze zit nu namelijk niet meer achterop de telefoon, maar is verwerkt in het scherm. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een ultrasone vingerafdrukscanner. Door middel van minuscule trillingen detecteert de telefoon of de juiste vinger op het scherm is geplaatst.

Het scherm

Het scherm is zeer goed afgewerkt met dunne randen. Het heeft een erg ‘full-screen’-gevoel, waarbij ook de camera in het scherm is verwerkt en dus redelijk onzichtbaar is. De kwaliteit van het scherm is ook erg goed. Zowel de helderheid, afstelling van de kleuren en het contrast behoort tot een van de betere schermen op de markt. Dit is dan ook zeker een onderscheidende factor van de S10. Een klein nadeel van het scherm is echter wel dat deze door het ‘full-screen’-gevoel redelijk snel kan beschadigen. Hoewel de behuizing erg stevig aanvoelt en weldegelijk tegen een stootje kan, is het scherm wat gevoeliger voor schade. Het scherm zit als het ware om de rand, waardoor de kans op beschadigingen van het scherm bij het vallen een stuk hoger ligt.

Conclusie

Al met al is de Samsung Galaxy S10 een zeer sterke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Hoewel de Samsung Galaxy S10+ in sommige opzichten nog net wat krachtiger is, is de S10 zeker een aanrader. Met haar uitstekende camera, gezichtsherkenning, ruime opslagmogelijkheden en ‘full-screen’-gevoel kunnen we deze telefoon onder een van de beste in zijn soort scharen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *