Samsung Fold: Top of Flop?

De afgelopen weken is het u vast wel opgevallen; de Samsung Galaxy Fold werd door een select groepje journalisten uitvoerig getest. De telefoon is echter niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Door problemen met het display is de release in Nederland uitgesteld tot een nog onbekende datum in de toekomst. Maar wat zijn nou precies de features die u kunt verwachten van dit toestel? In dit artikel vertellen we u er meer over.

Opvouwbaar display

De naam zegt het natuurlijk al, het opvouwbare display. Het normale display is 4.6 inch, maar wanneer het toestel wordt opengeklapt, heeft het de afmetingen van een compacte tablet; zo’n 7.3 inch. Het gevolg hiervan is wel dat het toestel wat dikker is dan je in eerste instantie gewend bent. De afgelopen jaren is de tendens namelijk alleen maar ‘smaller, strakker en dunner’ geweest. Volgens Samsung zelf geeft het opvouwbare display je zo’n 200.000 keer de mogelijkheid om het toestel open en dicht te klappen. Bij de testen van journalisten is echter naar voren gekomen dat dit nog niet optimaal werkt, waardoor Samsung hier opnieuw onderzoek naar gaat doen. Indien Samsung de verwachtingen waar kan maken, kan het toestel ongeveer 250 keer per dag opengeklapt worden om vervolgens zo’n twee jaar mee te gaan.

Voldoende camera’s

De Samsung Galaxy Fold is voorzien van maar liefst zes camera’s, die u de mogelijkheid geven om te allen tijde een foto te maken. Indien de telefoon dichtgeklapt is, zitten er drie camera’s op de achterkant. Twee daarvan zijn voorzien van 12 megapixels, de ander heeft maar liefst 16 megapixels. Aan de binnenkant zitten vervolgens nog twee camera’s van respectievelijk 10 en 8 megapixels en aan de voorkant zit ten slotte nog een camera van 10 megapixels. De verschillende camera’s hebben ook verschillende doeleinden. Zo zit er een telelens op om objecten dichterbij te halen zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit van foto’s. Daarnaast zit er ook een groothoeklens in voor het maken van groepsfoto’s.

Krachtige hardware

Om deze unieke features van de Samsung Galaxy Fold te kunnen ondersteunen, is het belangrijk dat de hardware van het product in orde is. Samsung heeft er dan ook voor gekozen om eenzelfde processor te gebruiken als voor de Samsung Galaxy S10. Daarbij is er maar liefst gekozen voor 12GB RAM-geheugen en 512GB opslagruimte. Ter vergelijking: Een prima Lenovo laptop heeft zelfs maar 8GB RAM-geheugen en 256GB opslagruimte. Hier slaat Samsung dus een flinke slag.

Prijzig model

Hoewel de telefoon natuurlijk baanbrekend is en misschien wel de nieuwe standaard gaat zijn in de toekomst, is het nog steeds een erg prijzig model. Voor de Nederlandse markt heeft Samsung een prijs afgekondigd van maar liefst € 2020. De telefoon zal daarom niet zo snel massaal aangeschaft worden. Dit heeft ook te maken met de unieke ‘premium ervaring’ die Samsung de kopers van de Samsung Galaxy Fold wil bieden. Zo zit in de prijs ook een setje Galaxy Buds en een beschermhoes van Kevlar. Al met al kijkt de hele smartphonewereld mee met de ontwikkelingen bij Samsung. Krijgen zij het voor elkaar om de Samsung Galaxy Fold succesvol op de markt te brengen, dan zou dit weleens een revolutie teweeg kunnen brengen. Kunnen de verwachtingen echter niet waargemaakt worden, dan is de financiële impact op het bedrijf gigantisch. Zoals eerder vermeld is de release van de Samsung Galaxy Fold uitgesteld tot een nog onbekende datum in de toekomst. Voor nu zit er daarom ook maar één ding op; wachten op meer nieuws vanuit Samsung.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *