SMARTWATCH MOTO360 BEST VERKOCHT

Volgens het onderzoeksbureau Canalys zijn Android Wear smartwatches niet zo populair als iedereen zou denken met maar “720.000” verscheepte units in 2014. Natuurlijk was 2014 het jaar van de introductie van Android Wear en de smartwatches, maar gezien het aantal smartwatches die in 2014 op de markt zijn gekomen (6 modellen) lijkt het wat langzaam te gaan. Onderzoeksbureau Canalys geeft aan dat de Motorola Moto360 smartwatch de meest verkochte is, alleen geeft het geen inzicht in de verkochte aantallen. En andere populaire smartwatch is de LG G watch R die het een stuk beter doet dan zijn voorganger, de LG Watch. De LG G watch R kon de verkoopcijfers van de Moto 360 niet evenaren. En over Samsung zegt Canalys dat deze marktleider blijft in de “smartband” markt. In het geval van Samsung heeft alleen de Gear Live Android Wear, de rest werkt met het eigen besturingssysteem Tizen. De smartwatch van Sony en van Asus werden niet genoemd in het onderzoek van Canalys. In totaal zijn er 4.6 miljoen smartwatches verkocht in 2014, inclusief de populaire Pebble smartwatch die goed is voor 1 miljoen stuks en veel andere goedkopere smartbands zoals de Xiaomi Mi band ( meer dan 1 miljoen stuks verkocht in 3 maanden). Canalys verwacht dat de Apple watch, welke in April verwacht wordt een gigantische groei zal laten zien in de smartwatch markt. Dit mede doordat Apple de juiste beslissingen heeft gemaakt door zich te richten op de accuduur en efficiëntie van het apparaat. Android Wear zal zich de komende tijd flink moeten verbeteren, maar we verwachten ook dat dit gaat gebeuren zegt Canalys. Canalys is een onafhankelijke bedrijf wat analyses levert op het gebied van IT technologie. Canalys biedt inzichten in de markten van IT aan bedrijven over de hele wereld. Onze analyse- en adviesdiensten geven bedrijven de mogelijkheid om weloverwogen beslissingen te nemen en meer verkoop te genereren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *